Tüm Araç Modelleri İçin Orjinal Kumandalı Anahtar Çakmak Oto Elektronik Anahtar Servisi

İmmobilizer Nedir

İmmobilizer Nedir?



İmmobilizer Nedir?


İmmobilizer, motorlu taşıtlarda kullanılan anahtar tanıma sistemi. Araç kontak anahtarının içine düzenek yerleştirilmesi ve aracı çalıştıracak devrenin yalnızca bu anahtar ile çalışabilmesi esasına dayanır. Anahtar, devreyi tamamlar. Başka bir anahtarla veya düz kontak ile motor çalışmaz.

Immobilizer Ne İşe Yarar?


Bu sorunun cevabı için kısaca, “hırsızların korkulu rüyasıdır” diyebiliriz. İmmobilizer sistemi bulunduran araçların ön camında küçük bir ışık yanıp sönüyor. Bu da dışarıdaki kişilere arabada immobilizer olduğunu belli ediyor. Dolayısıyla hırsızlar otomobilinizi çalmaya çalıştıklarında düz kontak yapamayacaklarını bildikleri için daha arabaya el bile sürmeden başka hedefe doğru yöneliyorlar.


Immobilizer Fiyatları


Yeni arabaların satışında tüm otomobil markaları müşterilerine opsiyonel ya da standart olmak üzere farklı donanım seçenekleri sunuyor. Özellikle son yıllarda piyasaya çıkarılan yeni model otomobillerin çoğunda immobilizer anahtar sistemi standart paketlerde yer alıyor. Bu sebeple immobilizer fiyatları sizin aracı satın aldığınız son fiyatın içerisine dahil ediliyor. Eğer satın alacağınız aracın standart paketinde immobilizer yer almıyor, bu sistem size opsiyonel olarak sunuluyorsa bu tür durumlarda immobilizer fiyatları arabanın markasına ve modeline göre değişkenlik gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder